Sänk dina månadskostnader med billigare försäkringar.



Har du som många andra Svenskar bara tagit första bästa försäkringen för din bil, bostad eller något annat? Det finns 1000-lappar att spara varje månad för många Svenskar som har tecknat onödigt dyra försäkringar. Jag har skrivit en enkel guide för dig som du kan utgå från när du ska försöka sänka dina månadskostnader genom att välja smarare försäkringar.

1. Jämföra försäkringar via olika jämförelsesidor (t.ex compricer, zmarta m.fl)
Det är inte ofta du kan få tag på en riktigt bra försäkring genom dessa tjänster, oftast så leder det till att du får flera försäkringsgivares listpriser. Det kan spara dig lite pengar varje månad om du har tagit en väldigt dyr försäkring från början.

2. Jämför online
Att börja jämföra t.ex bilförsäkringar osv är ganska enkelt, du kan kolla hos dem etablerade försäkringsbolagen som t.ex Trygghansa, Folksam, IF och Länsförsäkringar för att få ett hum om vad priset ungefär ligger på och vilka som ligger bäst till på listpriset.

3. Ring försäkringsbolaget
Ring upp försäkringsbolagen som har lägst kostnader och be dem ge dig det bästa priset, att du håller på kollar runt och kommer teckna en försäkring där du kommer att få bäst villkor. På detta viset kommer dem flesta bolagen ge dig en betydligt lägre månadskostnad än listpriserna du kan få genom jämförelsetjänster.

4. Var tuff i din förhandling
Personen på andra sidan luren är en säljare och vill precis som alla säljare tjäna så mycket som möjligt på dig som kund, dem har stora marginaler och det bör inte vara några större problem att få ner kostnaderna med 10-20% på priset som dem ger dig.

5. Spar pengar varje månad
Gör du detta för samtliga av dina försäkringar så kommer du kunna spara 100, eller 1000-lappar varje månad beroende på hur mycket saker som du har försäkrade och till vilka villkor. Slå ut det på ett år och det blir stora summor du kommer att spara varje år, utan att det på något vis är sämre försäkrat än vad du hade innan.

Lycka till!
/ Fredde

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Låneränta

Samla lån!